Pregled analiza za 24.05.2018

Nogomet 17:00 Palanga-Lietava Jonava Oba tima daju gol? Da - 1.83 @   WWin    ?

Prvi par koji sam odigrao je mec izmedju Palange koji je upravo I domacin ovog meca,a igrace oni sa svojim protivnikom Jonovom .Mec je veoma tezak,I ocekuje se dosta golova,inace ova dva tima igraju jako otvoreno.Sigurno da ako danas odigraju kao I inace onda mozemo gledati dosta golova na obe strane.Odlucio sam igrati da ce oba tima da postignu po jedan gol. Palanga je do sada postigao dosta golova,a postigli su tacno 8 golova u 15 utakmica. Palanga dakle postigao dosta golova,a p rimio je isto tako poprilican broj golova,a taj broj je 24 golova.Vidimo da oni igraju veoma ofanizvno,a samim tim ovaj izbor je jako dobar. Palanga je na tabeli rangiran kao 7 te do sada su ostvarili skor 3-4-8 .Na domacem terenu ekipa Palanga je postigla 5 golova ,a samim tim ocekuje se da danas oni postignu barem jedan gol.Vjerovatno ce I postici taj gol,jer igraju veoma dobro kada igraju na svome terenu.Onda ne bi trebalo da bude problema da postignu gol. Jonava je gost ,ocekujem isto da I oni postignu najmanje taj jedan gol,a vjerovatno ce I oni da postignu gol.Do sada je on u ligi postigao 12 golova,sto govori da sigurno I gosti mogu da postignu taj jedan gol.Sigurno da oba tima ovde daju po gol,vjerovatno vec do poluvuremena mozemo ocekivati da neko postigne barem jedan gol,a do kraja sigurno ovo prolazi.Sta jos da vam kazem,evo u omjeru par meceva cu vam izdvojiti,a oni su glasili 1-1 0-3 1-5 1-6 2-4 tako da vidimo da je blo svega kada su igrali jedni protiv drugih,a tako se I danas ocekuje.
laza69 @ 24.05.2018, 10:07:35    Nema komentara

Nogomet 19:00 Dalkurd FF-Elfsborg Oba tima daju gol? Da - 1.62 @   WWin    ?

Odlucio sam da igram ovaj par,te vjerovatno on I prolazi jer sam dobro analizirao.Drugi par koji sam odigrao je mec izmedju Dalkurda I Elfsborga tu se ocekuje po mojoj procjeni dosta golova,tako da vjerujem da moze biti golova na obe strane jer to je takav mec das u golovi za ocekivati. Dalkurd je do sada postigao dosta golova,a postigli su tacno 10 golova u 9 utakmica. Dalkurd dakle postigao dosta golova,a primio je isto tako poprilican broj golova,a taj broj je 18 golova.Vidimo da oni igraju veoma ofanizvno,a samim tim ovaj izbor je jako dobar. Mec je veoma tezak,I ocekuje se dosta golova,inace ova dva tima igraju jako otvoreno.Sigurno da ako danas odigraju kao I inace onda mozemo gledati dosta golova na obe strane.Odlucio sam igrati da ce oba tima da postignu po jedan gol Dalkurd je domacin ,ocekujem isto da I oni postignu najmanje taj jedan gol,a vjerovatno ce I gost da postignu gol.Do sada je gost u ligi postigao cak 7 golova,sto govori da sigurno I gosti mogu da postignu taj jedan gol.Sigurno da oba tima ovde daju po gol,vjerovatno vec do poluvuremena mozemo ocekivati da neko postigne barem jedan gol,a do kraja sigurno ovo prolazi.Sta jos da vam kazem,evo u omjeru par meceva cu vam izdvojiti,a oni su glasili ovako 1-2 2-2 tako da vidimo da je blo svega kada su igrali jedni protiv drugih,a tako se I danas ocekuje. Dalkurd je na tabeli rangiran kao 16ti te do sada su ostvarili skor 1-1-7 . Na domacem terenu ekipa Dalkurd je postigla 6 golova sto je veoma dobro,a samim tim ocekuje se da danas oni postignu barem jedan gol.Vjerovatno ce I postici taj gol,jer igraju veoma dobro kada igraju na svome terenu.Nema sta reci nego da je ovo GG.
laza69 @ 24.05.2018, 10:07:35    Nema komentara

Nogomet 19:00 Dalkurd FF - Elfsborg (2.5) 1 - 1.95 @   WWin    ?

Prvi par danas koji sam izabrao dolazi nam iz Svedske lige jedan jako tezak mec u kome se moze ocekivati jedan egal mec sa mozda manje golova,jer ovo su timovi koji igraju jako zatvoreno I tesko je ocekivati ovde nesto previse golova,znamo da inace igraju jako slabo,te vidimo od predhodnih rezultat da nisu nesto pretjreno igrali efikasno u dosadasnjem dijelu meca.Danasnji gosti su u 9 zadnji utakmica koje su odigrali,5 puta cak igrali manje od tri gola tako da je ovde mozda za ocekivati mec na manje golova,odnosno ovde sam izabrao da na mecu nece biti preko dva gola.Elfsborg igra solidno I nije los tim,do sada igraju dobro,tako da igraju prosjecno dali su do sada skromnih gola,sto nam govori da tim nije previse neefikasan tesko dolazi do protivnickog gola,inace su to sve spore akcije koje ne nalice bas previse dobrom fudbalu. Elfsborg tako do sada ima igra isto jako borbeno su sto je I ocekivano jer ipak su oni prosjecan klub ali sa borbom to nadoknade . Dalkurd davao preko dva gola samo 6/9 je mec isao preko dva gola,prosjek golova po mecu je 3,10 tako da nije to pretjreno visoko ne upada toliko golova kao kod drugih meceva. Lanskrona ipak ima neke prilike da se domogne poziciij vise ,ali morace da se dokazu danas I da pobjede,nije ovo lagan mec to se I vidi.Ocekuje nas jedan tezak mec sa malo sansi, izjednacen je ovo mec te se ocekuje I zbog toga malo golova,jeste da je . Dalkurd domacin I da bi zbog toga bio blizi da pobjedi.Neki od meceva ovih timova su glasili 1-0 2-1 2-0 tako da je tesko danas ipak ocekivti neki veci broj golova,sobzirom da neigraju efikasno.Ovo je izjednacen mec u kome se ocekuje malo golova.
dragce1 @ 24.05.2018, 09:56:29    Nema komentara

Nogomet 19:00 IFK Goteborg - Djurgardens IF (2.5) 1 - 1.65 @   WWin    ?

Drugi par danas koji sam izabrao dolazi nam iz Svedske lige ,jedan jako tezak mec u kome se moze ocekivati jedan egal mec sa mozda manje golova,jer ovo su timovi koji igraju jako zatvoreno I tesko je ocekivati ovde nesto previse golova,znamo da inace igraju jako slabo,te vidimo od predhodnih rezultat da nisu nesto pretjreno igrali efikasno u dosadasnjem dijelu meca.Djurgarden je odigrao solidno,ali neigraju ni oni previse ofanzino vidimo da do sada u 10 meceva samo 3 je mec presao preko gola,prosjek golova po mecu je 2,00 tako da nije to pretjreno visoko kod Djurgardena ne upada toliko golova kao kod drugih meceva. Djurgarden ipak ima neke prilike da se domogne pobjede u,ali morace da se dokazu danas I da pobjede,nije ovo lagan mec to se I vidi.Ocekuje nas jedan tezak mec sa malo sansi,nesto bolji je domacin ipak nista to ne znaci,jeste da je Goteborg domacin I da bi zbog toga bio blizi da pobjedi.Neki od meceva ovih timova su glasili 1-3 2-1 1-1 0-0 tako da je tesko danas ipak ocekivti neki veci broj golova,sobzirom da neigraju efikasno. Do sada su u 9 utakmice koje su odigrali 4/9 puta cak igrali manje od tri gola tako da je ovde mozda iza ocekivati mec na manje golova,odnosno ovde sam izabrao da na mecu nece biti preko dva gola.Oba tima su solidni timovi nisu nista posebno odigrali do sada postizu malo golova tako da neigraju nesto pretjreno dobro gosti dali su do sada 11 golova i,sto nam govori da tim jeste previse efikasan dolazi do protivnickog gola,inace su to sve s akcije koje ne nalice bas previse dobrom fudbalu.Domacin ne daje previse golova,sto je dobro,a ni gost nije pretjerano efikasan.Tipujem manje do 2.5 gola na mecu.
dragce1 @ 24.05.2018, 09:56:29    Nema komentara

Tenis 11:00 Querrey, Sam - Pella, Guido (22.5) 2 - 1.73 @   WWin    ?

Inace volim igrati ove jace turnire,a kada njih nedostaje izaberme sta ima.Ovde sam odluciio da odigram teniski mec izmedju tenisera Kueri koji nam dolazi iz zemljeu Sad I tenisera Pele koji nam dolazi iz Argentine .Ovde ocekujem jedan jako izjednacen mec,te je ovde moguce da oba tenisera osvoje po jedan set,a to bi automatski moglo da znaci da ovaj mec ide preko gemova sto sam I ja izabrao.Dakle ovde tipujem da ce u mecu biti preko gemova. Kueri je teniser koji je solidan ima dobre udarce,a kretnja mu uopste nije losa.On moze da pobjedi I daleko kvalitetnije tenisere,ali I on zna nekada da upadne u krizu,te tesko dolazi do pobjede sto smo mogli da gledamo ove sezone.Trenutno je rangiran kao 70 teniser svijeta,sto nije toliko lose,ali sigurno da moze to mnogo bolje.Trenutno igra prosjecno,nije u toliko losoj formi sigurno da teniser Kueri moze danas da osvoji najmanje jedan do dva seta ali mozda da ovaj set ode u taj brejk,jer tako bi imali sansi da predjemo ovu granicu.Drugi teniser koji igra protiv njega je Pelja njega sam pratio kada sam imao vremena. Pelja nije toliko los teniser,moze da servira jako dobro sto mu danas moze pomoci da osvoji svoje gemove,sigurno da moze odveseti mec u taj brejk.Granica gemova je oko 23.5 tako da ocekujem da mogu sigurno da predju ovu granicu koja I nije toliko mala. Kueri se nalazi u solidnom ritmu ima par pobjeda koje je vezao,ali moze on to sigurno bolje.Do sada nije lose igrao na svome servisu,ali morace da se brze krece jer ipak znamo da Kueri toliko los da ne moze da pobjedi ovaj mec . Kueri ocekuje jako tezak posao,ako zeli da prodje dalje morace da odigra dobro ,tako da ocekujem da ova granica predje jer oba tenisera zele da prodju dalje te ocekujem preko 23,5 gemova.Ocekujem barem 24 gema.
jungara @ 24.05.2018, 09:52:20    Nema komentara

Tenis 12:00 Seppi, A. - Gojowczyk, Peter (22.5) 2 - 1.84 @   WWin    ?

Tenis je jedan tezak sport u kome morate da trenirate svaki dan kako bi bili u formi,tako da je tesko ostati konstantan u ovom sportu. Granica gemova je oko 22,5 tako da ocekujem da mogu sigurno da predju ovu granicu koja I nije toliko mala.Sepi se nalazi u solidnom ritmu ima par pobjeda koje je vezao,ali moze on to sigurno bolje.Do sada nije lose igrao na svome servisu,ali morace da se brze krece jer ipak znamo da Sepi nije toliko los da ne moze da pobjedi ovaj mec. Sepi ocekuje jako tezak posao,ako zeli da prodje dalje morace da odigra dobar mec,tako da ocekujem da ova granica predje jer oba tenisera zele da prodju dalje te ocekujem preko 22,5 gemova.Ovde sam odluciio da odigram teniski mec izmedju tenisera Sepi koji nam dolazi iz zemlj italije I tenisera Gojcuka . Ovde ocekujem jedan jako izjednacen mec,te je ovde moguce da oba tenisera osvoje po jedan set,a to bi automatski moglo da znaci da ovaj mec ide preko gemova sto sam I ja izabrao.Dakle ovde tipujem da ce u mecu biti preko gemova. Sepi je teniser koji je solidan ima dobre udarce,a kretnja mu uopste nije losa moze on da dobije sve kada je u formi na zemlji On moze da pobjedi I daleko kvalitetnije tenisere.Trenutno je rangiran kao 51 teniser svijeta,sto nije toliko lose,ali sigurno da moze to mnogo bolje. Drugi teniser koji igra protiv njega je Gojcuk ,a njega sam pratio ponekad kada sam imao vremena nije toliko los teniser,moze da servira jako dobro sto mu danas moze pomoci da osvoji svoje gemove,sigurno da moze odveseti mec u taj brejk.Vjerovatno cemo gledati mec u dosta setova,te ce pobjediti onaj ko bude stalozeniji u tim trenutcima.Nesto blzii pobjedi je Sepi koji igra bolje na ovoj podlozi.
jungara @ 24.05.2018, 09:52:20    Nema komentara

Nogomet 17:30 Gaz Metan-Sepsi Pobjeda domaće ekipe u bilo kojem poluvremenu? Da - 1.46 @   WWin    ?

Ocekujem dakle ovde da Sepsi bude porazen u nekom od poluvremena sto bi se moglo I desiti jedan izjednacen mec bez prevelikog favorit ocekuje nas malo golova,te ce ovde nijanse da odluce.Domacin ima dobre sanse da pobjedi,dok gosti isto tako imaju svoje sanse,ocekuje nas egal mec oba zele da pobejde tesko ce se igrati dansa to je sigurno vidicemo sta domacin moze u ovom mecu danas.Danas se sastaju dva slicna tima,a zbgo toga sam I odabrao ovu varijantu.Ocekujem ovde da gaz metan moze da pobjedi u bilo kojem poluvremnu,to je tim koji moze da pobjedi I u regularnom dijelu meca,ali morace da se pomuci,jer ovo jetezak mec oba tima zele da pobjede imaju oba tima veliki motiv. gaz metan je do sada igrao dosta promjenjivo u poslednje vriejme tako da mora popraviti igru gaz metan dobar znaju dobro da odigraju u odbrani,inace dosta ovih meceva se zavrsi sa remijem jer igraju dosta tesko,tesko ko postize gol te je tesko ocekivati neke preokrete ovde.Moguce je da ovde domacin moze do pobjede u prvom poluvremenu I prolazu tipa. gaz metan danas igra sa teskim protivnikom koji ima isto sansi da se domognu cilja tako da moraj uda se potrude da pobjede ovaj Sepsi ovde se sada sve rijesava jer jos dosta meceva je ostalo. gaz metan je igrao dobro,tako da se ocekuje danas da domacin moze da pobjedi bilo koje poluvrijeme.Imaju solidne igrace, ali vazno je danas da pobjede. Gost bi bio zadovoljan I sa jednim remijem,ali ovo je vazan da gaz metan pobjedi danas u bilo kojem poluvremenu.Po meni ipak jedno poluvrijeme moze pobjediti gaz metan .Morace da daju sve od sebe kako bi dokazali da su bolji,I ocekujem da pobjede.
ronaldo7 @ 24.05.2018, 09:50:31    Nema komentara

Nogomet 20:00 Botosani-ACS P.Timisoara Pobjeda domaće ekipe u bilo kojem poluvremenu? Da - 1.52 @   WWin    ?

Botosani odigrao do sada 3-4-4 sto Vam sve govori,ocekujem da danas nekako dodju do pobjede u bilo kojem pol,sto je po meni za ocekivati,jer moraju I oni da dobiju jedno poluvrijeme.Danas se sastaju dva slicna tima,a zbgo toga sam I odabrao ovu varijantu.Ocekujem ovde da Botosani moze da pobjedi u bilo kojem poluvremenu,to je tim koji moze da pobjedi I u regularnom dijelu meca,ali morace da se pomuci,jer ovo jetezak mec oba tima zele da pobjede imaju oba tima veliki motiv,a pobjeda je jasan motiv.Ovo je mec iz Rumunske lige tako da ovde se sada sve rijesava jer jos meceva je ostalo. je igrao dosta dobro imaju dosta pobjeda uopsteno u nekom od poluvremena tako da se ocekuje danas da Botosani moze da pobjedi bilo koje poluvrijeme. Botosani do sada igrao dosta puta I pobjedio u bilo kojem poluvremenu , Botosani danas igra sa teskim protivnikom koji ima dobre igrace ,tako da moraju da se potrude da pobjede Temisvara koji je igrao dobro znaju dobro da odigraju u odbrani,inace dosta ovih meceva se zavrsi sa remijem jer igraju dosta tesko,tesko ko postize gol.Moguce je da ovde Botosani moze do pobjede u prvom poluvremenu I prolazu tipa,.Gost bi bio zadovoljan I sa remijem danas,ali ovo je vazan mec za oba tima,a Botosani zeli samo pobjedu.Po meni ipak jedno poluvrijeme moze pobjediti domacin ,mogu da budu agresivni I da pokazu da mogu da pobjede nekoga.Morace da igraju bolje nego inace,nadam se da ce publika da pomogne da Botosani dodje do pobjede.Do sad su igrali prosjecno,a sada je vrijeme da pobjede bilo koje poluvrijeme.
ronaldo7 @ 24.05.2018, 09:50:31    Nema komentara

Nogomet 19:00 IFK Goteborg - Djurgardens IF x2 - 1.38 @   WWin    ?

ŠVEDSKA: Allsvenskan - 10. kolo gdje se sastaju Goteborg I Djurgarden , vidimo da je ovo zeznut mec ,ali ipak gost moze do pobjede u ovom izjednacenom mecu. Djurgarden ide na tezak put,ali svi se nadamo da moze do ta tri boda koja bi ih pomjerila ka gore. Djurgarden igra dobro igraci naporno treniraju,vidi se da mogu da pariraju I jacim rivalima od ovog danas, Djurgarden je do sada osvojio cetrnest bodova ,sto uopste nije lose igrao je solidno. Gost igra bolje te nebi trebao da ima problema u ovom mecu,imaju bolje igrace koji su kvalitetniji te bi morali pokazati taj kvalitet na terenu. Kada gostuje ovako igra to je zadnji par meceva 1-0 1-0 2-2 2-0. Goteborg je do sada igrao nesto losije,te ima trinest bodova, igrao je 4-1-4 do sada.Po meni Djurgarden moze da pobjedi,te sa novom pobjedom moze da se pomjeri na tabeli.Trentuno je Djurgarden na gostovanju igrao 1-1-3 tako da iz toga moze da se vidi kako on igra u gostima. Djurgarden je igrao 4-2-4 racunajuci I kuci I u gostima do sada, te se nalazi na sedmoj poziciji na tabeli.Domacin ovog meca ipak igra nesto losije,te se ocekuje iz tog razloga da izgubi ovaj mec. Do sada je Djurgarden postigao dosta golova,sto moze da nas ohrabri pred ovja mec,nalaze se u dobroj formi,te vjerujem da mogu da pobjede,trener je najavio 4-2-3-1 formaciju danas,vjerovatno ce se transformisati u odbrani sa 4-5-1,ali vidicemo da li ce to tako biti.Sve u svemu Djurgarden ce opravdati ulogu favorite I doci do nove pobjede.
milorad34 @ 24.05.2018, 09:42:11    Nema komentara

Nogomet 19:00 Norrby IF - Helsingborg 2 - 1.87 @   WWin    ?

Danas u ovom mecu sastaju se Norrby I Helsingborg , ocekujemo jedan izjednacen mec ali ipak nesto vise sansi za pobjedu ima gost koji je odigrao do sada nesto bolje. Helsingborg je gost u ovom mecu te ocekujem da moze pobjediti na ovom gostovanju kod neugodnog rivala. Helsingborg do sada igra dobro,trenutno stanje nije lose u timu vlada dobra atmosfera I ocekuje se pobjeda. Helsingborg je do sada osvojio cetrnest bodova,sto uopste nije lose igrao je solidno. Gost igra bolje te nebi trebao da ima problema u ovom mecu,imaju bolje igrace koji su kvalitetniji te bi morali pokazati taj kvalitet na terenu. Helsingborg je igrao 4-2-1 do sada te se nalazi na cetvrtoj poziciji na tabeli.Domacin ovog meca ipak igra nesto losije,te se ocekuje iz tog razloga da izgubi ovaj mec.Norrby je do sada igrao nesto losije,te ima devet bodova, igrao je 2-3-3 do sada.Po meni Helsingborg moze da pobjedi,te sa novom pobjedom moze da se pomjeri na tabeli.Trentuno je Helsingborg na gostovanju igrao 1-2-0 tako da iz toga moze da se vidi kako on igra u gostima.Poslednji mecevi u gostima koje je igrao navescemo neke od rezultata 1-1 1-1 1-5 1-3.Ocekujem da Helsingborg pokaze kako se igra,te pobjedi na ovom nimalo naivnom gostovanju.Ocekuje nas tezak mec sa dosta prilika na obe strane,nadam se da Helsingborg moze da skupi snage I da dodje do pobjede.Rizikovacu te cu igrati na goste koji su ipak bolje potkovani,te traze novu pobjedu u gostima,nadam se da mogu da dodju do nove pobjede.
milorad34 @ 24.05.2018, 09:42:11    Nema komentara

Tenis 10:15 Dutra - Martin 1/1 - 1.80 @   WWin    ?

Listić otvaram dvobojem drugog kola kvalifikacija za za Roland Garros između Rogerio Dutra da Silve i Andrej Martina, a moja oklada je da će Dutra uzeti prvi set te na kraju slaviti u meču. Ovo je treći put da se ova dva tenisača sastaju, a oba prethodna meča dobio je Martin, uključujući i jedini meč odigran na zemljanoj podlozi ove godine u Quitu 75 64, ali Quito i Roland Garros su totalno različiti uvjeti i mislim da sporiji uvjeti na Roland Garrosu više odgovaraju iskusnijem Dutra da Silvi. Oba dva tenisača su zemljaši, ali Martin nakon tog turnira u Quitu gdje je izgubio u polufinalu od kasnije pobjednika Baene, ima samo 4 pobjede i 7 poraza, a ovdje je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Kevina Kinga 62 75, dok je Dutra da Silva bio bolji od Garina 76 64 i mislim da će u ovom dvoboju iskustvo presuditi na stranu brazilskog tenisača. Pobjednik ovog dvoboja u posljednjem kolu kvalifikacija ide na pobjednika meča Napolitano - Kolar.
bmk94 @ 24.05.2018, 09:19:44    Nema komentara

Tenis 12:00 Gojowczyk (12.5) - Seppi 2 - 1.98 @   WWin    ?

Druga analiza je četvrtfinalni dvoboj ATP 250 turnira u Genevi između Petera Gojowczyka i Andreasa Seppia, a moja oklada je da će Gojowczyk imati više od 12 gemova na meču. Ovo je prvi put da se ova dva tenisača sastaju, a iako bookmakeri daju podjednake šanse za pobjede obadvojici tenisača, mislim da će Gojowczyk slaviti, ali u teškom meču u kojem bi Seppi trebao uzeti barem 5 gemova u nekom setu. Gojowczyk je nakon katastrofa serije od 6 poraza uspio upisati 4 pobjede na zadnjih 5 mečeva, a ovdje je izbacio Karlovića 76 46 76 i Ferrera 62 64, dok je Seppi bio bolji od Cecchinata 75 64 i Zapatu 75 63, ali po meni Seppiu ne bi trebao odgovaraju Gojowczyk te zbog toga i idem na ovu okladu, ali Seppi je povezao u Monte Carlu i Budimpešti 7 pobjeda u 8 mečeva i pokazao da može biti neugodan. Pobjednik ovog meča u polufinalu ide na pobjednika meča Fognini - Sandgren.
bmk94 @ 24.05.2018, 09:19:44    Nema komentara

Tenis 18:00 Thiem (12.5) Garcia Lopez 2 - 1.95 @   WWin    ?

Za kraj analiza četvrtfinalnog dvoboja ATP 250 turnira u Lyonu između Dominica Thiema i Garcie Lopeza, a moja oklada je da će Thiem na meču imati više od 12 gemova. Ovo je drugi put da se ova dva tenisača sastaju na touru, a jedini dosadašnji dvoboj odigrali su na Roland Garrosu 2016. kada je Thiem slavio 75 64 76 i mislim da će i danas slaviti, ali vjerujem da iskusni zemljaš kao što je Garcia može u jednom setu protiv kralja neforsiranih grešaka uzeti 5 gemova u nekom setu. Thiem je postavljen za prvog nositelja na ovom turniru i kao takav je bio slobodan prvo kolo, a u drugom je izbacio Carballes Baenu 62 64, ali zaista mi nije jasno zašto se Thiem prijavio na ovaj turnir jer za 3 dana počinje Roland Garros gdje brani polufinale od prošle godine i ovaj mu turnir zaista nije potreban. Garcia Lopez je u prva dva kola bio bolji od Mannarina 63 46 61 i Hemerya 76 63. Pobjednik ovog dvoboja u polufinalu ide na pobjednika meča Lajović - Fritz.
bmk94 @ 24.05.2018, 09:19:44    Nema komentara

Nogomet 21:15 Leiknir-IR Reykjavik 1 - 2.01 @   WWin    ?

Leiknir moze da pobjedi,to bi mogao da komentarisem I u par listova,ali evo da skratim u par recenica,dosta bolji tim je domacin koji igra veoma dobro,I vjerovatno su blizi da pobjede u ovom duelu..Ovo je mec iz Islandske lige ocekuje nas zanimljiv rasplet danas,a za ocekivati je da domaci sastav Leiknir bude blizi da pobjedi ovaj mec,neki se u to nebi slozili,ali ja ocekujem da oni po kvoti pobjede. Nece biti lako igrati,ovde se igraju nesto sporije akcije,ali I oni znaju da odigraju otvorenije meceve u napadu,ako ih krene mogao bi Leiknir da pobjedi ovaj mec bez nekih vecih problema. Kod kuce Leiknir igrao soldino 0-0-1, Leiknir nalazi na poziciji broj 12 tako da su za sada sigurni.Ove godine su igrali promjenjivo,dosta su golova znali primate u nekim mecevima,ali ipak od jacih rivala su primal I vise golova,dok se sa slabijim timovima I moze igrati sto se I ocekuje u ovom mecu. Rejkjevik se nalazi na poziciji broj 9 ,te ovde ocekuje se jedan mirniji mec sa manje golova,sigurno da Rejkjevik danas kao gost moze biti zadovoljan I sa jedin bodom,dok Leiknir razmislja samo da pobjedi zato I igram na njih .Ocekujem da pobjedi Leiknir koji je bolji domaci sastav koji je dosta bolji I iskusniji I ako pobjede bice to dobro. Rejkjevik ovde dolazi da pomrsi racune,ali pitanje je koliko su spremni za ovaj mec.Ocekujem da se Leiknir proseta lako u ovom mecu sa novom pobjedom. Leiknir mora da nametne svoj stil igre,I da pobjedi ovaj mec.Moguce je da ovde I jedan gol presudi ko ce pobjediti. Ocekuje nas sigurno tezak mec nesto blizi da pobjedi je domacin Sigurno da sa pobjedom domacin napreduje na tabeli,I ocekujem da dodju do pobjede koju su oni zacrtali.
zvezdicaaa @ 24.05.2018, 08:56:30    Nema komentara

Nogomet 21:15 Throttur V.-Kari/Skallagrimur 1 - 1.67 @   WWin    ?

Ovde ocekujem da Throtur pobjedi. Throtur nema problem moze da racuna na sve igrace danas,to je dobro te je sigurno da su oni spremni za ovaj mec.Sto se tice gostiju koji se zovu Kari nemaju par igraca,ali I to je nista oni su spremni takodje.Ovo je mec 4 kola ocekuje nas zanimljiv rasplet danas,a za ocekivati je da domaci sastav Throtur bude blizi da pobejdi ovaj mec,neki se u to nebi slozili,ali ja ocekujem da oni po kvoti pobjede nalazi na poziciji broj 1 tako da su za sada dobri.Ove godine su igrali promjenjivo,dosta su golova znali primate u nekim mecevima,ali ipak od jacih rivala su primal I vise golova,dok se sa slabijim timovima I moze igrati sto se I ocekuje u ovom mecu.Gost se nalazi na poziciji broj 5 te je on dosta solidan,te ovde ocekuje pobjeda domaceg tima,sigurno da danas gost moze biti zadovoljan I sa jednim bodom.Nece biti lako igrati,ovde se igraju nesto brze akcije,ali I oni znaju da odigraju otvorenije meceve u napadu,ako ih krene mogao bi Throtur da pobjedi ovaj mec bez nekih vecih problema.Kod kuce Throtur je igrao 2-0-0 sto je solidno za njih,a neki bi rekli da je to solidan rezultat.Odavno vece interesovanje za ovaj mec nije bilo,tako da ocekujem veliki nalet Throtura u ovom mecu,moguce je da dobiju mec lakse nego inace. Gost ovde dolazi da pomrsi racune,ali pitanje je koliko su spremni za ovaj mec.Da I ce gosti da se suprostave onako kako se ocekuje,ili ce domacin da se proseta u ovom mecu.Sto prije povedu sa dva razlike onda ce I gotovo sigurno doci do pobjede.Moguce je da ovde bude dosta golova ni to me nebi cudilo.Ocekuje nas sigurno tezak mec nesto blizi da pobjedi je Throtur .
zvezdicaaa @ 24.05.2018, 08:56:30    Nema komentara

Nogomet 17:30 Haka-KPV Kokkola 1. poluvrijeme pX - 2.05 @   WWin    ?

Do sada u ovih 4 utakmica koje je odigrao KPV je odigrao 2/4 puta nerijeseno na poluvremenu. KPV je ove godine igrala na broj golova 1,80 po mecu,ali ni oni nesto previse dobro ne igraju u prvom poluvremenu. Sobzirom da je Haka domacin ocekuje se da oni budu blizi da pobjede,ali ocekuje po meni da prvo poluvrijeme zavrsi nerijeseno.Jeste da u poslednjim mecevima kada su igrali bilo je solidno golova,ali danas ocekujem miran mec malo prilika I malo sansi na obe strane,ovde I sreca utice da li ce ovaj tip da prodje.Prema statistikama dosta meceva se na poluvremenu zavrsava nerijeseno,tako da je sve jasno ako preko 40% meceva zavrsava nerijesneo onda ovo treba odigrati.Odabrao sam danas mec iz Finske lige ,znamo da ovi timovi cesto igraju na mali broj golova,tako da inace oni na poluvremenu zavrse nerijseno.Prvo poluvrijeme je uvijek enigma,krece se dosta jace u prvom dijelu,jer niko ne zeli da primi rano gol.Sobzirom da Haka igra jako tvrdo,kod njih tesko kad upute neki veci broj suteva u okvir gola,tako da se nestvaraju neke prevelike sanse da se postigne gol.Vecina meca se svodi na ubacivanje sa strane,te ako neko iz centarsuta bude na pravom mjesto onda I vidimo gol Haka je odigrao do sada 2/4 nerijesenih na poluvremenu,sto je ipak dosta veci broj nerijesenih rezultata na poluvremenu.Kod kuce Haka je do sada odigrao nerijeseno 1 utakmica kod kuce od odigranih 2 meceva,a bas iz toga razloga sam se odlucio da odigram da ovde nece upasti mozda cak ni gol u prvih 45mintua meca.Ocekuje nas tezak mec,odbrana od domaceg tima kod kuce je jako dobra,te evo cak 1/2 nerijesenih na poluvremenu sto je dosta dobra statistika pred ovaj duel.To nam govori da moze lagano da prvo pol zavrsi nerijeseno.
xcnula @ 24.05.2018, 08:54:31    Nema komentara

Nogomet 20:30 Virtus Entella-Ascoli 1. poluvrijeme pX - 1.87 @   WWin    ?

Askoli je igrao 30 utakmica do sada ,a odigrao je ovako,15/30 puta nerijeseno na poluvremenu,sto je veliki broj nerijesenih sto se ocekuje I danas da odigraju nerijeseno u prvih 45minuta meca. Odbrana ove godine primila je skromno golova,igraju neso cvrsce u odbrani sto je karakteristika ovih timova,a iz toga razloga tesko vidjamo golove na poluvremenu te cesto igraju 0-0,I 1-1. Akoli ove godine igrala na broj golova 2,40 po mecu,ali ni oni nesto previse ofanzivno neigraju u prvom poluvremenu. Sobzirom da je Entela domacin ocekuje se da oni nesto blizi bizi da pobjede,ali ocekuje po meni da prvo poluvrijem zavrsi nerijeseno mozda cak I mec zavrsi sa 0-0.Jeste da u poslednjim mecevima kada su igrali bilo je nesto manje golova,ali danas ocekujem miran mec malo prilika I malo sansi na obe strane. Odabrao sam danas mec iz Italijanske lige ,znamo da ovi timovi cesto igraju na mali broj golova,tako da inace oni na poluvremenu zavrse nerijseno.Tesko je ocekivati da tako lako u prvom poluvremenu bude golova,ali remi cesto golazi. Sobzirom da Entela igra jako tvrdo,kod njih tesko kad protivnik lako dolazi do njihovog gola,tako da se nestvaraju neke prevelike sanse da se postigne gol.Ocekuje se jako tvrd mec,tesko ce ovde I jedan tim da povede na poluvremenu. Entela je odigrala do sada 15/42 nerijesenih na poluvremenu.Kod kuce Entela odigrao nerijeseno 6 utakmica nerijseno u prvom poluvremenu od 21 odigranih,a bas iz toga razloga sam se odlucio da odigram da ovde na ostrbu nece upasti mozda cak ni gol u prvih 45mintua meca.Ocekuje nas tezak mec,odbrana od domacin kod kuce je jako dobra,te evo cak 6/21 nerijesenih na poluvremenu.Moguce je da ovaj mec zavrsi cak I bez golova,ipak ovo je nesto slabiji mec.Ocekuje nas miran mec sa malo golova.
xcnula @ 24.05.2018, 08:54:31    Nema komentara

Nogomet 16:30 Dunav Ruse-Carsko Selo 1 - 1.94 @   WWin    ?

BUGARSKA: Parva Liga - Relegacija - doigravanje - Finale Ovde se ocekuje jedan gust mec,u kome je favorit domacin.Mec se igra veceras od 16-30 casova,te se ocekujem da Dunav Ruse pobjedi ovaj mec.Trenutno je igrao dosta dobro u zadnjim mecevima,te je moguce i da danas dodje do pobjede. Dunav voli da igra napadacki,te kod kuce inace dolazi do pobjede sto smo mogli do sada i da se uvjerimo kada je igrao kuci,uvijek se borio vise,jer ipak publika je na njihovj strani,te im je laskse igrati. Dunav ima danas priliku da pobjedi,te da rijesi posao te tako napravi novi korak.Tsarsko je igrao dosta losije,a nije nesto pokazao kada je trebalo,tako da je moguce da danas odigraju slabiju partiju te da budu porazeni.Ovaj mec je vazan za domacin,a isto tako i Dunav zeli da pobjedi ovaj mec,ali ipak tesko ce da dodje do pobjede jer igra na teskom gostovanju.Poslednji mec Dunav je igrao solidno i tako da se ocekuje da ovaj mec moze da pobjedi ,dok je gost igrao sa Chernomeroceom 2-1 pobjedio . Morace domacin da krene ofanzivno od samog starta,te da napadaci prorade danas i postignu gol na vrijem,kako se nebi zavlacili kako mec bude odmicao,ovo ce biti prije svega tezak ispit za odbranu koja nesmije tako lako da primi gol,jer svaki gol koji prime ih vuce korak nazad,tako da je sve jasno.Samo pobjeda Dunav Ruse interesuje tako da je za ocekivati da pobjede.Sta moze gost ovde,to cemo viditi danas ipak po meni vece sanse za pobjedu ima domaci tim,tako da cu igrati na njih jer su daleko bolji i sigurno da mogu da pobjede.Kvota je jako dobra na njih,te se isplati igrati,a nadam se da ce proci po meni mogu sigurno da pobjede.
kangas @ 24.05.2018, 08:52:39    Nema komentara

Nogomet 19:30 Levski Sofia-Černo More 1 - 1.44 @   WWin    ?

Ovde se ocekuje jedan gust mec,u kome je favorit domacin.Po meni Levski moze sigurno da pobjedi,te da i sa dva razlike pobjedi sto se i ocekuje. Sta moze gost ovde,to cemo viditi danas i,pak po meni vece sanse za pobjedu ima domaci tim,tako da cu igrati na njih jer su daleko bolji i sigurno da mogu da pobjede.Mec se igra veceras od 16-00 casova,te se ocekuje da Levski pobjedi ovaj mec.Trenutno je igrao dosta dobro u zadnjim mecevima,te je moguce i da danas dodje do pobjede. Gorica ima danas priliku da pobjedi,te da rijesi posao te tako napravi novi korak.Cherno More bi mogao da izgubi danas,jer ipak u odbrani nije nesto posebno.Vjerujem da mogu domaci da naprave nesto vise u ovom mecu,ocekuje se dosta golova i prilika na obe strane te se sigurno mogu bolje snaci u ovom mecu.Poslednji mec Levski je pobjedio 0-2 Vereju,tako da spremno docekuje ovaj mec sa zeljom da pobjedi,dok je gost igrao sa Plodivom 2-2 .Morace domacin da nametnu svoj stil igre,da krene ofanzivno od samog starta,te da napadaci prorade danas i postignu gol na vrijeme . Levski voli da igra napadacki,te kod kuce inace dolazi do pobjede sto smo mogli do sada i da se uvjerimo kada je igrao kuci,uvijek se borio vise,jer ipak publika je na njihovj strani,te im je lakse igrati. Samo pobjeda Levski interesuje tako da je za ocekivati da pobjede.Nekako ipak kada sagledam sve,tek onda vidim da ipak Levski moze da odradi ovde kako treba mec,te da ostvari pobjedu koja ce mu znaciti dosta.Nece biti lako,ali morace da se bore kako bi dosli do pobjede.
kangas @ 24.05.2018, 08:52:39    Nema komentara

Nogomet 15:30 Barito Putera-Persela Lamongan 1/1 - 1.85 @   WWin    ?

Ponekad je tesko pogoditi da ce neko da pobjedi,a jos teze nam je pogoditi da ce jedan od timova da vodi vec na poluvremenu meca,pa da ce na kraju meca da pobjedi.Evo ovde sam odlucio da odigram bas tu opciju,dakle ovde igram da ce Barito Putera da pobjedi,I na poluvremenu meca I na kraju meca sto se moze ocekivati, Putera je znatno bolji od Persele .Ocekujem jedan laksi mec,ipak za ocekivati je da lagano do pobjede dodje Barito Putera da .Domacin veliki favorit,plus to sto igra jako dobro to ce mu biti jedna velika prednost u ovome mecu. Putera vazi za tim koji voli da igra napadacki,a samim tim gledamo dosta golova ovog tima koji bi I danas mogao da nametne svoj ritam,te tako vec na poluvremenu povede I ako do poluvremena povede,sigrun da moze do kraja meca da odrzava tu prednost,vjerovatno pored pobjede Putera da ovde mozemo ocekivati I da pobjedi u hendikepu sa barem dva gola razlike. Gosti igraju jako tezak mec u kojem nisu favorite,tesko ce oni danas da ostvare povoljan rezultat,ipak oni nemaju toliko kvalitne igrace kao Putera da te je ovde sve jasno da tesko moze gost da ovde uradi nesto.Prema tome do sada Putera je 3/9 puta vodio na poluvremenu sto I nije toliko lose. Putera da na domacem terenu je 2/4 da je vodio na poluvremenu sto ipak I nije toliko lose. Gost je taj koji dosta lose igra u gostima,te se nadam da ovde moze vec u prvom poluvremenu da kapitulira,tako da bi mogli da gube u uvonih 45minuta meca. Persela je gubio na poluvremenu 1/9 te na kraju meca I danas to ocekujem. Putera je zeljan da pobjedi ovaj mec,ipak domacin je daleko kvalitetniji I nebi trebao da se muci sa gostima.
aleksa1990 @ 24.05.2018, 08:51:05    Nema komentara

Nogomet 16:00 Felda Un.-Sabah 1/1 - 2.07 @   WWin    ?

Ocekujem da ovde da Felda demolira ekipu Sabaha ocekuje jedan laksi trenig mec I dosta golova u mrezi koji nema sta da traze na ovako tezem gostovanju.Evo ovde sam odlucio da odigram bas tu opciju,dakle ovde igram da ce Felda da ce da pobjedi,I na poluvremenu mec,a I na kraju meca sto se moze ocekivati,jer ipak Felda znatno bolji tim od gostiju tako da je ovde Felda veliki favorit,plus to sto igra dobro to ce mu biti jedna velika prednost u ovome mecu. Ekipa Sabaha dolazi na tesko gostovanje ,tesko ce oni danas da ostvare povoljan rezultat,ipak oni nemaju toliko kvalitne igrace kao domacin te je ovde sve jasno da tesko moze gost da ovde uradi nesto.Do sada je Felda vodio na poluvremenu 7/12 ,mada uvijek se moze bolje odigrati. Na domacem terenu kod je igrao 3/6 puta da je vodio na poluvremenu sto ipak I nije toliko lose. Gost je taj koji dosta losije igra u gostima,te se nadam da ovde moze vec u prvom poluvremenu da kapitulira,tako da bi mogli da gube u uvodnih 45minuta meca. Gost je gubio na 1/11 meceva na pol te na kraju meca I danas to ocekujem. Felda zeljan da pobjedi ovaj mec,ipak je daleko kvalitetniji I nebi trebao da se muci sa njima , Felda vazi za tim koji voli da igra napadacki,a samim tim gledamo dosta golova ovog tima koji bi I danas mogao da nametne svoj ritam,te tako vec na poluvremenu povede I ako do poluvremena povede,sigrun da moze do kraja meca da odrzava tu prednost,vjerovatno pored pobjede Felde ovde mozemo ocekivati I da pobjedu sa barem dva gola razlike.Po meni je mogu pobjediti I na poluvremenu I na kraju meca.
aleksa1990 @ 24.05.2018, 08:51:05    Nema komentara

Nogomet 17:30 FC Saarbrucken-1860 München Oba tima postižu gol u regularnom vremenu? Da - 1.55 @   WWin    ?

Ovaj mec se igra od 17-30 casova,a izabrao sam bas ovaj mec jer ocekujem da bas u ovom mecu koji sam odigrao oba tim daju po barem znaci jedna gol.Ovde je za ocekivati jedan otvoren mec,jer oba tima su spremna da naprave poduhvate I da dodju do pobjede.Par igraca kod domacih danas nece nastupiti,ali nista narocito ima ko da ih zamjeni.Ova dva tima zele da pobjede I da ostvare pobjede, Sabrucken je u prednosti da pobjedi,te je na njega nesto manja kvota tako da ovde fakticki nema favorita,a ocekujem bas zbog toga da oba tima daju gol.Sastaju se Sabrucken I Minhen da oni do sad igraju jako ofanzivno.Kod ovih timova se inace vidja dosta golova,a gledao sam par njihovih meceva do sada,a u tim mecevima smo mogli da vidimo igru koja prilici onoj koju bi mi sto se kladimo zeljeli da vidimo,domacin igra veoma brzo nezali za odbranom te gura sve u napad. Sabrucken je do sada dao 11golovaa u tri zadnja meca,ali primili su dosta golova cak 3 od u tri meca omjer sto je I poena da oni dosta primaju jer se lako otvore,a pogotov kada imaju egal mec. Sabrucken je do sada postigao dosta golova u svim akmicenjima,a vazno je da je postigao gol u poslednja dva mec kad su igrali tako da bi to moglo da utice na rezulatt danas sto se tice golova.Napadaci su jako efikasni kod ovih timova,odbrana im je nesto slabija tu je problema,ali to nama odgovara jer ona se ocekuje dosta golova na obe strane. Sabrucken preferia igru sa dosta paseva I onda od jednom izadje neka brza kontra koja se pretvori u pogodak.Tako da danas mogu ocekivati od oba tima da daju po jedan gol.Kvota je solidna na opciju oba tima daju po jedan gol,tako da igram ovo.
radenko50 @ 24.05.2018, 08:49:23    Nema komentara

Nogomet 19:00 Uerdingen 05-W.Mannheim Oba tima postižu gol u regularnom vremenu? Da - 1.72 @   WWin    ?

Ovde je za ocekivati mec sa golovima I to na obe strane,jer oba tima su spremna da naprave nessto danas I da dodju do pobjede.Ova dva tima zele da pobjede I da ostvare cilj svoj. Ovaj mec se igra od 19-00 casova,a izabrao sam bas ovaj mec jer ocekujem da bas u ovom mecu koji sam odigrao oba tim daju po barem znaci jedna gol.Uerdingen je u prednosti da pobjedi,te je na njega nesto manja kvota tako da ovde Uerdingen ide po pobjedu pokusace da dodju do zeljene pobjede,a ocekujem bas zbog toga da oba tima daju gol jer ce se otvoriti da bi odnjeli po boda.Sastaju Uerdingen I Manhejm tako da oni do sad igraju jako ofanzivno.Kod ovih timova se inace vidja dosta golova,a gledao sam par njihovih meceva do sada,a u tim mecevima smo mogli da vidimo igru koja prilici onoj koju bi mi sto se kladimo zeljeli da vidimo,domacin igra veoma brzo nezali za odbranom te igraju sa dosta trcanja I pokusavaju da daju gol . Uerdingen je do sada dao 15 gola u tri meca ,ali primili su 2 golova I sto je I da oni dosta primaju jer se lako otvore ,a pogotov kada imaju egal mec . Uerdingen preferia igru sa dosta paseva I onda od jednom izadje neka brza kontra koja se pretvori u pogodak sto bi se I danas moglo ocekivati.Tako da danas mogu ocekivati od oba tima da daju po jedan gol.Mannheim do sada postigao dosta golova cak poslednja tri meca postigao je 3 gol,a primio 5 ,a vazno je da je postigao gol u poslednja dva mec kad su igrali tako da bi to moglo da utice na rezulatt danas sto se tice golova.Napadaci su jako efikasni kod ovih timova,odbrana im je nesto slabija tu je problema,ali to nama odgovara jer ona se ocekuje dosta golova na obe strane.
radenko50 @ 24.05.2018, 08:49:23    Nema komentara

Nogomet 19:00 AFC Eskilstuna - Gefle 1 - 1.49 @   WWin    ?

Prvi par za danas sto sam odabrao dolazi nam iz ŠVEDSKA: Superettan - 9. kolo ocekuje nas jedan izjednacen mec,ali ipak po meni vecu prednost dajem domacem timu,koji sigurno na svome terenu moze da dodje do pobjede.Vjerovatno je ovo mec na jedan gol,te onaj ko prvi povede bice u velikoj prednosti da pobjedi ovaj mec. AFC Eskilstuna je domacin ovog meca,a vjerovatno bi mogao da pobjedi danas.Ocekuje nas jako tezak mec,te je vazno da odbrana bude na nivou,dok ocekujem da napadaci danas budu raspolozeni da postignu koji gol,te tako donesu pobjedu domacem timu AFC Eskilstuna .Po meni vjerovatno da ce nekako ugurati taj gol i doci do pobjede.Prosli mec su igrali dobro 1-0 sa Gaisom tako da se ocekuje nastavak pozitivne igre i da AFC Eskilstuna pobjedi i danas jer je ovo vazan mec za njih.Gosti koji po meni tesko mogu da pobjede,ali imaju i oni svoje sanse danas.Trazice gosti svoje sanse ponajvise iz kontra napada,te tako pokusati da naprave iznenadjenje i dodju do pobjede,mada i remi za Gefle je jako dobar rezultat.Vjerovatno ce domacin zaigrati u formaciji 4-4-2 sto se i ocekuje i pokusati da sto prije povede i tako udje u nastavak meca opustenije i tako dodje do zeljene pobjede.Domaca publika ce biti podrska te ce igraci dati sve od sebe kako bi dosli do pobjede koja im jako znaci.Poslednji mec je Gefle izgubio 2-1 od Jonkopingsa .Ovde se ocekuje tvrd mec sa malo prilika,a onaj ko bude stalozeniji u tim situacijma bice blizi da pobjedi ovaj mec.Tipujem na AFC Eskilstuna koji je ipak iskusniji tim,te moze sigurno da na svome ternenu napravi dobru atmosferu i da pobjedi.Nece biti lako ali morace da se potrude kako bi dosli do cilja.
pipicrapa @ 24.05.2018, 08:30:32    Nema komentara

Nogomet 20:00 Botosani - ACS P.Timisoara 1 - 1.85 @   WWin    ?

Drugi par za danas sto sam odabrao dolazi nam iz RUMUNJSKA: Liga 1 - Ispadanje skupina - 12. kolo ocekuje nas solidan mec u kome prednost dajem ipak domacem taboru koji sigurno na svome terenu moze da dodje do pobjede sto je i zacrtano prije meca i izjavjeno. Prosli mec su igrali lose 1-1 sa Voluntari tako da se ocekuje nastavak pozitivne igre i da Botosani pobjedi i danas jer je ovo vazan mec za njih.Gosti koji po meni tesko mogu da pobjede,ali imaju i oni svoje sanse danas.Trazice gosti svoje sanse ponajvise iz kontra napada,te tako pokusati da naprave iznenadjenje i dodju do pobjede,mada i remi za Poli Timisoaru je jako dobar rezultat.Vjerovatno ce doci do nesto lakse pobjede nego sto se ocekuje,ali treba opet biti oprezan jer kvota je solidna za igrati i isplati se . Domaca publika ce biti podrska te ce igraci dati sve od sebe kako bi dosli do pobjede koja im jako znaci.Poslednji mec je Poli Timisoara igrala 0-0 sa Gaz Metanom .Ovde se ocekuje tvrd mec sa malo prilika,a onaj ko bude stalozeniji u tim situacijma bice blizi da pobjedi ovaj mec. Botosani je domacin ovog meca,a vjerovatno bi mogao da pobjedi danas.Tezak je ovo mec tako da moraju biti oprezni,te je vazno da odbrana bude na nivou,dok ocekujem da napadaci danas budu raspolozeni da postignu koji gol,te tako donesu pobjedu domacem timu Botosaniu .Po meni vjerovatno da ce nekako posticii barem jedan gol i doci do pobjede. Vjerovatno ce domacin zaigrati u formaciji 4-2-3-1 sto se i ocekuje i pokusati da sto prije povede i tako udje u nastavak meca opustenije i tako dodje do zeljene pobjede. Igracu na Botosani koji ipak pruza daleko bolje rezultate do sada,tako da sve osim pobjede domace ekipe bi bilo potencijalno iznenadjenje,tako da po meni lagano domacin dolazi do pobjede.Vidicemo da li sam u pravu.
pipicrapa @ 24.05.2018, 08:30:32    Nema komentara

Nogomet 19:00 IFK Goteborg - Djurgardens IF Oba tima daju gol? Da - 1.84 @   WWin    ?

Trenutno stanje na tabeli je ovako,domacin je odigrao ovako 4-1-4 13 bodova ima,dok gost ima trenutno 14 bodova 4-2-4.Kada pogledamo i prosjek golova,nije uopste lose,te i iz toga se izvlaci da mozemo gledati fin mec za oci. Na domacem terenu Goteborg je postigao 4 gola,a primio je 5 golova.Sigurno i domacin moze postici barem jedna gol u ovom mecu,te i zbog toga igram da oba tima daju gol.Medjusbni omjer ova dva tima kada je Goteborg bio domacin,a glasili su rezultati 1-3 2-1 1-1 2-1 ,tada jeste bilo golova,a i danas se ocekuje velik broj golova,a uz to sigurno oba tima mogu da postignu po gol.Izdvojicemo poslednje meceve domaceg tima koje je odigrao u ligi,a oni su glasili ovako: 1-1 1-2 2-1. Djurgarden je trenutno postigao 11 golova sto i nije toliko lose,a primio je 9 golova.Do sada Djurgarden u gostima u 3 utakmica postigao je 2 gola u mecevima tim,dok je primio 4 gola.Kada se izvuce prosjek sve Vam je jasno. Djurgarden dakle danas sigurno moze da postigne gol,a vjerovatno ce i da primi gol,tako da je najbolje odigrati da oba tima daju gol u ovom mecu.Prelazimo na drugi tim to je Goteborg oni su do sada postigli 11 golova,odigrali su 9 utakmica,tako da je taj prosjek dobarVidimo da golova nije nedostajala,te sigurno i ovde mozemo ocekivati dosta golova.Nema sta nego odigrati ovo,sigurnost je velika,te se moze pokusati i na golove.Sobzirom da postizu dosta golova,ocekuje se i danas dosta golova,nadam se da sam u pravu.Tipujem da oba tima daju gol.
eminem1 @ 24.05.2018, 08:27:09    Nema komentara

Nogomet 19:00 Norrby IF - Helsingborg Oba tima daju gol? Da - 1.63 @   WWin    ?

ŠVEDSKA: Superettan - 9. kolo Norrby je trenutno postigao 8 golova sto i nije toliko lose,a primio je 10 golova.Do sada Norrby u gostima u 4 utakmice postigao je 4 gola u mecevima tim,dok je primio 2 gola .Kada se izvuce prosjek sve Vam je jasno. Norrby dakle danas sigurno moze da postigne gol,a vjerovatno ce i da primi gol,tako da je najbolje odigrati da oba tima daju gol u ovom mecu.Prelazimo na drugi tim to je Helsingborg oni su do sada postigli 14 golova,odigrali su 7 utakmica ,tako da je taj prosjek dobar.Na domacem terenu Helsingborg je postigao 7 golova, a primio je 4 gola.Sigurno i domacin moze postici barem jedna gol u ovom mecu,te i zbog toga igram da oba tima daju gol.Inace se igra veoma brzo,dosta suteva upucuju oba tima i vjerovatno se i danas moze ocekivati da postizu golove.Kada pogledamo i prosjek golova,nije uopste lose,te i iz toga se izvlaci da mozemo gledati fin mec za oci.Medjusbni omjer ova dva tima kada je Norrby bio domacin,a glasio je rezultat 3-2 ,tada jeste bilo golova,a i danas se ocekuje velik broj golova,a uz to sigurno oba tima mogu da postignu po gol.Izdvojicemo poslednje meceve domaceg tima koje je odigrao u ligi,a oni su glasili ovako: 1-3 1-2 0-2.Vidimo da golova nije nedostajala,te sigurno i ovde mozemo ocekivati dosta golova.Mozda i najrealnije je da odigramo GG.Bilo bi dobro da vec do poluvremena neko postigne gol,jer tako bi se mec otvorio i najvjerovatnije bi lako prosao.Favorit ovog meca je domacin,iako se ocekuje egal mec sa dosta sansi na obe strane,tako da pobjednika je tesko prognozirati.
eminem1 @ 24.05.2018, 08:27:09    Nema komentara

Nogomet 15:30 Barito Putera - Persela Lamongan 1 - 1.30 @   WWin    ?

Barito Putera je do sada odigrao 9 kolo u Indonezijskoj ligi .Ostvario je prosjecan uspejh te je do sada igrao moze se reci dobro.Domacin ovog meca danas trazi pobjedu,nada se da moze do citavog plijena na svome terenu,kod kuce inace igra nesto bolje,tako da se nadam da moze kod kuce da pobjedi. Barito Putera je do sada igrao ovako 5-1-3 sigurno da je moglo bolje,ali danas imaju priliku da to poprave sa novom pobjedom.Dakle Barito Putera ima 16 bodova . Barito Putera nije toliko los u napadu,nadam se da danas mogu da prorade I pobjede.Kod kuce Barito Putera je odigrao ovako 3-1-0.Evo da predjemo malo na goste,a oni ovde dolaze sa namjerom prije svega da odnesu bod,ali ako pobjede to bi bilo veoma dobro za njih. Persela je tim koji dolazi u goste,te se nalazi na 6toj poziciji na tabeli sa omjerom pobjeda I ostalog 3-4-2 i ima 13 bodova.Gost dakle igra nesto losije kada dolazi na druge terene,a danas ocekujem da Persela izgubi ovaj mec,jer tesko ce oni doci do bodova na ovom teskom gostovanju.U gostima trenutno su igralo ovako 1-1-2 te kada gostuju oni su osvojili cetiri boda.Kada sve to pogledmo mozemo reci da je ipak domacin blizi pobjedi,te se ocekuje njihova dobra igra.Domacin igra dobro,ali morace da odigraju sada nesto bolje,jer ipak tezak je ovo mec,pogotovo kada se gost brani,jer onda je tesko postici gol,cak I kada igrate sa slabijim timom.Vjerujem da Barito Putera moze da osvoji sva tri boda kod kuce,jer ipak igra nesto bolje kod kuce.Tipujem na njih u svom prvom tipu danas.Vidicemo da li moze domacin da pobjedi,nadam se da moze.
cipelaa @ 24.05.2018, 08:22:04    Nema komentara

Nogomet 19:00 Trelleborgs FF - Brommapojkarna 1X - 1.30 @   WWin    ?

Trelleborgs danas zeli samo da pobjedi,te ce sigurno dati sve od sebe kako bi ostvario sto bolji rezultat,a I ja isto tako ocekujem da mogu da pobjede. Gost dakle igra nesto losije kada dolazi na druge terene,a danas ocekujem da Brommapojkarna izgubi ovaj mec,jer tesko ce oni doci do bodova na ovom teskom gostovanju.U gostima trenutno su igralo ovako 1-2-1 te kada gostuju oni su osvojili pet bodova. Trelleborgs je do sada igrao u ukupnom poredku 2-2-5 sigurno da je moglo bolje,ali danas imaju priliku da to poprave sa pobjedom kod kuce, Trelleborgs ima 8 bodova. Trelleborgs je dobar u napadu,nadam se da danas mogu da prorade I pobjede. Domacin igra dobro,ali morace da odigraju sada nesto bolje,jer ipak tezak je ovo mec,pogotovo kada se gost brani,jer onda je tesko postici gol,cak I kada igrate sa slabijim timom Na svome terenu Trelleborgs je odigrao ovako 1-0-4.Evo da predjemo malo na goste,a oni ovde dolaze sa namjerom prije svega da odnesu bod,ali ako pobjede to bi bilo veoma dobro za njih.Brommapojkarna je tim koji dolazi na tesko gostovanje,te se nalazi na 12toj poziciji na tabeli sa omjerom 3-0-6 i ima devet bodova. Pogledacemo I medjusobni omjer do sada ova dva tima kada su se sastajala,evo nekih od rezultata 3-1 0-4 0-1 0-0,tako da iz toga se isto moze izvuci neka pouka.Ocekujem da Trelleborgs pokusa da nametne ritam meca,te diktira igru I pokusa da drzi loptu sto je vise moguce u nogama I postigne sto je ranije moguce gol. Trelleborgs moze da pobjedi,igracu na njih,kvota nije uopste losa. Domacin ide na sve ili nista,nadam se da mogu do nove pobjede.Vecina igraca je spremna za ovaj mec.
cipelaa @ 24.05.2018, 08:22:04    Nema komentara

Tenis 10:00 Reilly Opelka - Jozef Kovalik vise od 22.5 gemova + - 1.70 @   WWin    ?

U kvalifikacijama za drugi ovosezonski grend slem turnir u sezoni Roland Garros na pariskoj sljaci u okviru drugog kola koplja ce ukrstiti amerikanac Opelka (ATP 144) i slovacki igrac Kovalik (ATP 147).Sto se tice Opelke n j eigrac o kom sam nekoliko puta pisao i rekao da je po mnogima on naslednik Isnera jer podsjeca na njegovu igru i sa visinom i sa sjajnim servisma.Po meni on ima odlicne predispozicije jer se dosta bolje krece u polju a i udarci mu nisu nimalo losi.On je u prvom kolu posle malih oscilacija bio bolji od od Griekspoora sa 7-5 6-3 sto je bilo i zaocekivati.Sa druge strane Kovalik je igrac kratkog fitilja i igrac koji brzo udje u vatru.Zna odigrati vrhunski ali zna biti i ocajan kada se to najmanje od njega ocekuje.Najbolji je na sljaci bez pogovora a u prvom kolu bio je bolji od Vatutina 2-6 6-1 6-3.
U ovom mecu kvote za pobjednika su poprilicno izjednacene , mozda blagi favorit je Opelka zbog servisa koji zna napraviti probleme i na sljaci pa cu ja ipak tipovati over gmova sto mi djeluje najrealnija opcija.
bergamo @ 24.05.2018, 06:41:29    Nema komentara

Tenis 10:00 Zdenek Kolar - Stefano Napolitano pobjednik prvog seta PS2 - 1.60 @   WWin    ?

I jos jedan mec o kom cu pisati odigrace se u okviru drugog kola kvalifikacija za drugi grend slem u sezoni Roland Garros na sljaci u Parizu a akteri ce biti cesi igrac Kolar (ATP 230) i italijan Napolitano (ATP 207).Sto se tice Kolara on je igrac koji zna cesto osicilirati i igrati od sjaja do ocaja.Najbolje se snalazi na slajci ali u ovoj sezoni sa skroom od 6/8 upravo radi ono sto sam rekao na pocetku izlaganja o njemu.Ipak u prvom kolu smogao je snage da ne izgubi set i savladao je Broadya 7-6 7-6 od kog je nedavno izgubio prakticno dobijeni mec na celedzeru u Francavilla.Sa druge strane Napolitano je igrac koji takodje luta i tumara po turu iako je najavljivan uz Donatia i jos neke italijane kao buducni veliki igrac.On je najvise stizao do 152 popzcije na ATP listi a na sljaci se najbolje snalazi.U prvom kolu ovdje bio je bolji od Granollers Pujola iznenadjujuce lako sa 6-4 6-1.
Nisu njih dvojica imali medjusobnih duela a u ovom mecu mislim da ce Napolitano bolje otvoriti duel i uzeti prvi set a kasnije ko sto ponese.
bergamo @ 24.05.2018, 06:41:29    Nema komentara

Tenis 13:00 Tim Puetz - Hiroki Moriya prvi set/kraj 1/1 - 1.59 @   WWin    ?

U okviru drugog kola na ATP celendzer turniru u britanskom gradu Loughboroughu u dvorani koji se igra za nagradni fond od 85000 dolara jedan od meceva odigrace njemacki igrac Puetz (ATP 303) protiv japanca Moriye (ATP 298).Sto se tice Puetza on je igrac koji u 12 godina dugoj karijeri nije odigrao veliki broj meceva u karijeri a u tom periodu najbolje se snlazio upravo u dvoranama pa je tako prosle sezone bio na skoru od 24/8.Ove sezone je stigao do 1/2 u japanskom Kyotu a ovdje je u prvom kolu bio bolji od Jalovieca 7-6 6-1.Sa druge strane Moriya je jedan od japanaca koji je naravno na brzim podlogama najbolji.On je u karijeri najbolji renking imao 143 mjesto ali trenutno je daleko od te forme i igre.Najbolje se snalazi na betonu i brzim podlogama a u ovoj sezoni u dvorani je na skoru od 2/4 dk na betonu ima skor od 20/9.On je u prvom kolu ovdje bio bolji od Aragone 6-4 6-3 sto se moze svrstati u blago iznenadjenje.
Njih dvojica nisu igrali medjusobno do sada a u ovom mecu mislim da ce Puetz i na iskustvo a i zbog uslova u kojima se igra lagano do pobjede i to u dva seta cak.
bergamo @ 24.05.2018, 06:41:29    Nema komentara

Tenis 10:00 Kostyuk - Trevisan 1 - 1.47 @   WWin    ?

Nisam mislio žene ozbiljno razmatrati danas uopšte, ali ipak maloj Kostyuk nisam mogao odoliti. U ovim godinama već je ozbiljan igračica, uskoro i među 100 najboljih te ako karijera ode u smjeru koji nagovještavaju dosadašnji rezultati sigurno će veliki dio nje provesti među najboljih 10 na svijetu. Kad se uzme i nema veliki broj pro mečeva, ali već je toliko toga dobrog uradila da je evo i kladionice smatraju priličnim favoritom i jednom ovakvom meču gdje je samo na dva koraka od glavnog žrijeba Roland Garrosa. Na Australian Openu je pokazala da zna odigrati kvalifikacije Slama, sva tri meča tamo je dobila u tri seta da bi u glavnom turniru prošla i dva kola (Rogowska, Peng) prije poraza od Svitoline. Nije poletila, i dalje ne samo da igra nego igra završnice ITF turnira, a kad ode na WTA nivo samo pokazuje da je čeka svijetla budućnost tako da je nedavno u Stuttgartu iz kvalifikacija prošla do četvrtfinala gdje je izgubila tijesan meč od C. Garcije. Protiv Hozumi u prvoj rundi je trebala tri seta, ali pomenuh Australian Open, i tamo je igrala sva tri meča kvalifikacija u tri seta tako da ne strahujem od eventualnog umora, imala je i dan odmora te je spremna za današnju protivnicu. Trevisan je bliže 200. nego 100. poziciji na WTA listi, nije ništa specijalno niti ima razloga da probudi bilo kakav strah kod mlade Kostyuk, Abandu je nekako prošla u tri seta, ali mislim da protiv Kostyuk neće imati razloga za slavlje na kraju meča. Jedina stvar koja joj ide u prilog je što ima mnogo više mečeva na šljaci od protivnice, ali ima i 11 godina više tako da to ne bih uzimao kao faktor koji bi me odvratio od tipa, kvota nije ništa specijalno, ali čisto solidna i na neku navijačku opredjeljenost i želju da mala izbori još jedan glavni žrijeb Slama idem probati na Kostyuk.
Kremenko @ 24.05.2018, 00:04:29    Nema komentara

Tenis 11:15 Andreozzi - Denolly 19,5 - - 1.83 @   WWin    ?

Denolly je mlad teniser, rođen je 1997. tako da za njega ima dovoljno vremena da postane nešto, makar na Challenger mapi svijeta, ali trenutno ga ne mogu nazvati ni Challenger igračem, izvan 400 na ATP listi je, nikad nije bio ni blizu 300 tako da bi ovo morao biti lagan posao za Andreozzija. Francuz je dobio Smitha, realno dobro je i prošao obzirom na trenutni ranking, dobio je čovjeka koji nema visoko mišljenje o ovoj podlozi i super za njega što je iskoristio šansu, ali danas da bi nešto uradio morao bi odigrati možda i meč dosadašnjeg dijela karijere. Andreozzi trenutno važi za jednog od najboljih Challenger igrača, mislim da sam ga imao u skorije vrijeme u analizama pa sam pominjao da je na šljaci praktično od kraja Australian Opena, tačnije tamo od kraja februara kad je krenuo u Urugvaju pa preko Španije, Italije i Francuske došao do 109. mjesta ATP liste što mu je i ranking karijere. Nemam dilemu da će i nakon Roland Garrosa ostati na šljaci, vrijedno skupljati bodove po Challengerima te da je samo pitanje datuma kad će po prvi put svoje ime naći među najboljih 100 na svijetu. U prvom kolu Andreozzi je igrao protiv Dustina Browna, ludog Browna koji bez obzira na šljaku ako mu je jedan od onih dana koji su istina sve ređi može namučiti svakoga, ali to nije bio taj dan tako da je Argentinac slavio sa laganih 6:2 6:4. Denolly je ljevak, ali to neće imati apsolutno nikakav uticaj niti će mu pomoći u bilo kom pogledu, Andreozzi nema nikakvih problema sa kretanje i danas sve zavisi od njega i njegovog izdanja. U pobjedu ne sumnjam, vidimo po kvoti kolike su šanse Francuza, ali isto tako vjerujem i u apsolutnu ozbiljnost Argentinca danas, nije od onih jebivjetara koji ispizde pa poklone set protivnicima, u pitanju je radnik koji trči za svakom lopticom i ako danas bude na nivou na kojem je u prethodnih par mjeseci dobija ovo rutinski u dva seta.
Kremenko @ 24.05.2018, 00:04:29    Nema komentara

Tenis 15:20 Lajović - Fritz 1 - 1.58 @   WWin    ?

Fritz je fino otvorio sezonu sa Challenger finalem i titulom, ali tamo gdje je trebao biti najbolji nije to bio – u kvalifikacijama za Australian Open gdje je ispao u drugom kolu. Imao je odličan Masters u Indian Wellsu gdje je prošao do četvrtog kola dobivši Opelu, Rubleva i Verdasca prije tijesnog poraza od Ćorića. Polufinale Houstona na bržoj šljaci, karakterističnoj za američke turnire bila je potvrda dobre forme, ali ne očekujem puno od njega na evropskoj crvenoj prašini, uslovi su dosta sporiji te je što se mene tiče ovo sasvim dovoljno od njega za sedmicu prije Roland Garrosa i nadam se da će ga Lajović poslati put Pariza danas. Dobio jeste Ebdena i Socka, ali Duci je na šljaci svoj na svome, motiv je velik i vidim ga kao popriličnog favorita. Nije na najbolji način Dušan otvorio 2018, došao je nakon operacije bruha što je uslovilo sporiji start godine, uradio je odličnu stvar vrativši se na Challenger koji je osvojio, vezao par pobjeda, podigao samopouzdanje i nešto kasnije iz kvalifikacija došao čak do četvrtfinala Mastersa u Madridu. Kao što rekoh, šljaka je njegova podloga, smatram ga tehnički vrlo obučenim teniserom, nema problema ni sa jednim udarcem i na dobar dan može biti tvrd orah i za mnogo bolje igrače od Fritza. Uvjerio se u ovo nedavno i Delpo, dobio je tamo i Gasqueta, Khachanova, sve to su igrači koji su na šljaci bolji od Fritza, sve to su igrači koje kad dobijete samopouzdanje vam skače, ovde je Duci oba meča dobio u dva seta, sačuvao dovoljno snage, ne mislim da će tankirati jer jednostavno ovo su možda i najbolje šanse da se uzme ATP titula i sve mi ovde danas ide na vodenicu Lajovića.
Kremenko @ 24.05.2018, 00:04:29    Nema komentara
<< 24.05.2018 >>